Ianthe van Wageningen

Qi Studio

praktijk voor shiatsu

Ianthe van Wageningen

Shiatsutherapeut te Delft

mail: info@qistudio.nl

In Juni 2014 heb ik de beroepsopleiding tot shiatsutherapeut afgerond bij de Shiatsu Massage Opleiding aan de Academie van Qing-Bai. Nu ben ik werkzaam als shiatsutherapeut en doe stoelmassages bij bedrijven en evenementen.

 

Eerder heb ik gestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, waar ik ben afgestudeerd met tekeningen. Daarna heb ik in Londen een Master Degree gedaan aan Chelsea College of Arts, waar ik vooral videokunst maakte. Daarna heb ik als beeldend kunstenaar gewerkt. Terugdenkend waren tast en tastzin in die tijd al een belangrijk thema in mijn werk.

 

Zo rond 2003 ontving ik zelf mijn eerste shiatsubehandeling en ik was gelijk onder de indruk van hoe diep de behandeling mij raakte en hoeveel verlichting het gaf van mijn klachten.

 

shiatsu Delft Ianthe van Wageningen

Lange tijd kende ik shiatsu vooral door de behandelingen die ik zelf ontving tot ik een keer bij toeval ontdekte, dat ik er veel plezier in heb om andere mensen te masseren. Toen ben ik aan de opleiding begonnen bij de Academie van Qing-Bai. Bij deze opleiding wordt shiatsu gecombineerd met de theorie van de TCM ofwel Traditional Chinese Medicine. Dit is de theorie van waaruit ook acupuncturisten werken. Dit geeft mij een stevige theoretische basis waardoor ik heel gericht een diagnose kan stellen en een klacht kan behandelen.

 

Bij Qing-Bai heb ik naast de opleiding tot shiatsutherapeut ook de basisvakopleiding afgerond, de vooropleiding voor acupunctuur en Chinese kruidenleer.

 

Ik heb ook de opleiding Medische Basiskennis bij Total Health gedaan. Deze laatste opleiding bestaat uit vakken als fysiologie en pathologie, waardoor ik ook kennis heb vanuit het reguliere perspectief. Deze kennis helpt mij als shiatsutherapeut om te beoordelen wanneer ik iemand met shiatsu kan helpen en wanneer iemand beter naar een (huis)arts kan gaan.

 

Als shiatsu therapeut ben ik lid van de beroepsvereniging VNT. Hierdoor wordt ik scherp gehouden om aan de kwaliteitseisen van de VNT te voldoen en wordt shiatsutherapie soms vergoed door de aanvullende zorgverzekering. Tevens ben ik via de VNT aangesloten bij de onafhankelijke klachtencomissie KAB. Zie de website van de VNT voor meer informatie.

Foto Marit van Woensel

Over Ianthe van Wageningen

Copyright © Ianthe van Wageningen 2016