Over Ianthe van Wageningen

In Juni 2014 heb ik de beroepsopleiding tot shiatsutherapeut afgerond bij de Shiatsu Massage Opleiding aan de Academie van Qing-Bai. Nu ben ik werkzaam als shiatsutherapeut en geef stoelmassages bij bedrijven en evenementen.


Eerder heb ik gestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, waar ik ben afgestudeerd met tekeningen. Daarna heb ik in Londen een Master Degree gedaan aan Chelsea College of Arts, waar ik vooral videokunst maakte. Daarna heb ik als beeldend kunstenaar gewerkt. Terugdenkend waren tast en tastzin in die tijd al een belangrijk thema in mijn werk.


Zo rond 2003 ontving ik zelf mijn eerste shiatsubehandeling en ik was gelijk onder de indruk van hoe diep de behandeling mij raakte en hoeveel verlichting het gaf van mijn klachten.


Lange tijd kende ik shiatsu vooral door de behandelingen die ik zelf ontving tot ik een keer bij toeval ontdekte hoe leuk ik het vind om andere mensen te masseren. Toen ben ik aan de shiatsu opleiding begonnen bij de Academie van Qing-Bai.


Bij deze opleiding wordt shiatsu gecombineerd met de Traditionele Chinese Geneeskunde. Dit is de theorie die ook de grondslag is van de acupunctuur. Dit geeft mij een stevige theoretische basis waardoor ik heel gericht een diagnose kan stellen en een klacht kan behandelen.


Na de shiatsu opleiding heb ik de opleiding Medische Basiskennis bij Total Health gedaan, waardoor ik ook kennis heb genomen van de reguliere geneeskunde. Deze kennis helpt mij als shiatsutherapeut om te beoordelen wanneer ik iemand met shiatsu kan helpen en wanneer iemand beter naar een (huis)arts kan gaan.


Als shiatsu therapeut ben ik lid van de beroepsvereniging LVNT. De kwaliteiseisen van de VNT houden mij scherp en daarnaast wordt shiatsutherapie vaak vergoed door de aanvullende zorgverzekering. Tevens ben ik via de VNT aangesloten bij een onafhankelijke klachtencomissie. Zie de website van de LVNT voor meer informatie.