Wat is shiatsu

Shiatsu is een Japanse behandelvorm die over de kleding heen gegeven wordt. Dit kan als shiatsu therapie om specifieke klachten te behandelen of als ontspannende massage. In mijn praktijk kun je voor beide terecht, afhankelijk van wat jij wil of nodig heb. Bij wanneer shiatsu vindt je meer informatie overwelke van de twee het meest geschikt voor je is.


Shiatsu is ooit ontstaan in China en is in de 6de eeuw na Christus in Japan terecht gekomen. In het Japans betekent shiatsu vingerdruk.


Bij Shiatsu maakt de behandelaar gebruik van bijvoorbeeld duimdruk, palmdruk en strekkingen van armen en benen, zodat je lichaam zich bewust wordt van die plekken waar weinig levensenergie is of deze gestagneerd is. Dit helpt je om je energie weer te laten stromen. Shiatsu stimuleert hiermee het zelfhelende vermogen van de mens.Behandeling op een mat en over de kleding heen

De behandeling vindt plaats op een mat op de grond en over de kleding heen. Om die reden is het prettig om makkelijk zittende kleding aan te trekken of mee te nemen, als je voor een behandeling komt. Denk aan het type kleding dat je naar de sportschool aan zou trekken, zoals een trainingsbroek en een t-shirt en schone sokken.

Geeft het problemen dat ik op een mat behandel, bijvoorbeeld omdat je dan slecht overeind kan komen, neem hier dan even contact met mij over op.