Ontspanningsmassage

Kleding en plek

De massage vindt, net als bij shiatsutherapie, plaats op een mat op de grond, over de kleding heen. Het is dan ook aan te raden om makkelijk zittende kleding aan te trekken of mee te nemen. Denk aan het type kleding dat je naar de sportschool aan zou trekken, zoals een trainingsbroek en een t-shirt en schone sokken.


De massage

Shiatsumassage is een ontspanningsmassage waarbij gebruik gemaakt wordt van shiatsutechnieken. Door de massage gaat je energie weer beter doorstromen, waardoor je je beter kan ontspannen en klachten voorkomen kunnen worden.


Bij een massage neem je direct plaats op de mat. Bij aanvang van de massage hebben we een kort gesprek, waarbij ik je vraag naar eventuele zaken waarmee ik rekening moet houden, zoals een zwangerschap, blauwe plekken of spierpijn na het sporten. Daarna begint de massage.


Massages zijn mogelijk van een half uur of een uur. Voor meer informatie kijk bij tarieven.


Wanneer wel en wanneer geen ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage is bedoelt om klachten te voorkomen en of bij lichte spanningsklachten, bijvoorbeeld bij de schouders. Andere klachten zijn vaak juist een reden om geen ontspanningsmassage te geven. Overleg bij klachten altijd van te voren.


Shiatsu ontspanningsmassage wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. Dit zal ook op uw factuur vermeld staan.