Shiatsutherapie

Kleding en plek

De behandeling vindt plaats op een mat op de grond over de kleding heen. Om die reden is het prettig om makkelijk zittende kleding aan te trekken of mee te nemen, als je voor een behandeling komt. Denk aan het type kleding dat je naar de sportschool aan zou trekken, zoals een trainingsbroek en een t-shirt.


Therapie

Shiatsutherapie is bij gezondheidsproblemen de aangewezen behandelmethode. Voor meer informatie over mogelijke klachten, waarbij shiatsutherapie verlichting kan geven kijk bij wanneer shiatsu.


Bij therapie maak ik een gericht plan in overleg met jou, om met de klacht aan de slag te gaan. Een eerste keer duurt dit alles bij elkaar 1 uur en 15 minuten en de volgende behandelingen 1 uur. We beginnen met een diagnose.

 

Diagnose

De eerste keer beginnen we met een gesprek, waarbij ik luister naar waar je voor komt. Vervolgens stel ik hier vragen over en over je gezondheid in het algemeen, zoals de eetlust, emoties, nachtrust, energieniveau, de stoelgang en (indien van toepassing) de menstruatiecyclus.


De manier van diagnose stellen gebeurt volgens de TCM ofwel Traditional Chinese Medicine. Dit is dezelfde wijze van diagnose stellen als bij acupunctuur. Daarna ga je op de mat liggen en voel ik je pols en buik en kijk ik naar je tong.


Hierna bespreken we wat ik ga doen en hoeveel behandelingen ik denk dat er nodig zijn.


Behandeling

Na de diagnose begint de behandeling. Tijdens de behandeling werk ik met de meridianen en de acupunctuurpunten om hier de qi (energie) weer te laten stromen. Dit doe ik door gebruik te maken van shiatsutechnieken zoals duim- en palmdruk en strekkingen van ledematen. De behandeling duurt zo'n 45 minuten.


Bij de vervolgbehandelingen bespreken we bij aanvang kort hoe het met jou en vooral de klacht waar je voor komt gaat sinds de vorige behandeling en voel ik weer je pols en buik en kijk weer naar je tong voor de behandeling begint.


Na een aantal behandelingen is er een korte evaluatie, waarbij we overleggen of het gaat zoals we beiden willen en we de behandelingen voortzetten volgens plan of dat het plan van aanpak bijgesteld wordt.


Shiatsutherapie wordt soms door de aanvullende verzekering vergoed. Zie Tarieven


Wil je liever een massage met shiatsutechnieken ter ontspanning dan is dat ook mogelijk. Voor meer informatie kijk bij massage.